ZUPY

  • Szef kuchni poleca

    ZUPA Z KREWETKAMI, GRZYBAMI STRAW NA BAZIE MLEKA KOKOSOWEGO

    Zupa ta jest prawdopodobnie najbardziej znaną tajską potrawą, zarówno w samej Tajlandii jak i poza nią, śmiało można ją nazwać wizytówką kuchni tajskiej! Jednocześnie jak wszyscy miłośnicy tej zupy wiemy, że zawsze ostatecznym kreatorem jej smaku jest kucharz, który to danie komponuje, tak więc, oto tom yum kung w naszej odsłonie!
  • Brak zdjęcia

    ZUPA Z KURCZAKIEM, PIECZARKAMI I MLEKIEM KOKOSOWYM

    Orzeźwiająca jedwabista zupa na mleku kokosowym, nieoczekiwanie nabierająca ostrości, której charakter dopełnia trawa cytrynowa, galangal, sos rybny i liście limetki, na końcu łagodzona przez słodkość świeżych pomidorków.
  • Nowość

    ROSÓŁ OSTRO-KWAŚNY Z OWOCAMI MORZA

    Owoce morza- krewetki, kalmary i ośmiorniczki gotują się na wolnym ogniu w bulionie na bazie krewetkowych pancerzy, przyprawione trawą cytrynową, listkami limonki, galngalem i sosem rybnym, gdzie pasta prik pao dodaje ostrości kwaśnym smakom...
  • ZUPA OSTRO KWAŚNA Z KURCZAKIEM

    Jej gęsta konsystencja łącząca ostrość sambalu i kwaśność pasty na bazie limonki, zrównoważony przez nutę sezamu z dodatkiem grzybów shitake, tamago i kawałków kurczaka tworzą niepowtarzalną kompozycję kwaśnych i ostrych smaków.
  • ZUPA Z KACZKI Z KAWAŁKAMI KACZEJ PIERSI, KAPUSTĄ PAK CHOI I MAKARONEM RYŻOWYM

    Aromatyczna zupa przygotowywana na wywarze z kaczki, przyprawiona cynamonem, mielonym anyżem gwiaździstym i miodem gryczanym, z kawałkami kaczych piersi, makaronem ryżowym oraz chrupiącą kapustą pak choi, posypana prażoną cebulką.

PRZYSTAWKI - NOWOŚĆ!

  • TAJSKIE PLACUSZKI RYBNE

    Delikatne placuszki rybne z dodatkiem fasolki, doprawione pastą curry, liśćmi limetki, kolendrą i sosem rybnym w złocistej kruchej skorupce.
  • TAJSKIE PLACUSZKI Z MIELONEJ WIEPRZOWINY Z KUKURYDZĄ

    Delikatne w smaku mięso z szynki wieprzowej, słodka soczysta kukurydza, orzeźwiające liście limetki, kolendra i odrobina ostrej papryczki pepperoni to składniki tych pysznych chrupiących placuszków.
  • Brak zdjęcia

    SKRZYDEŁKA W TANDOORI

    Sos sojowy, chilli, cynamon, imbir, kolendra, kardamon, kmin rzymski, kozieradka, czosnek, gałka muszkatołowa, czarny pieprz, liść laurowy, szalotka, gorczyca, morska sól i sok z limonki to składniki marynaty tych skrzydełek, a zanurzone przez całą noc w tej kombinacji przypraw po upieczeniu oddają w pełni każdą nutę wymienionych smaków.
  • Brak zdjęcia

    SATAY Z KURCZAKA Z SOSEM ORZECHOWYM

    Szaszłyki z polędwiczek piersi kurczaka, zabejcowane wcześniej w marynacie z mleka kokosowego, kurkumy i żółtej pasty curry, podane z sosem orzechowym i ogóreczkami marynowanymi.
  • KREWETKI (BLACK TIGERY) W SAMBALACH

    To kombinacja sambali: oelka i badjaka w połączeniu ze świeżym czosnkiem i słodkim sosem sojowym z dodatkiem kolendry tworzy niepowtarzalny słonawo-ostry sos, w którym topią się Black Tigery. Podawane z ryżem jaśminowym.

DANIA Z WOŁOWINĄ

  • WOŁOWINA W SOSIE OSTRYGOWYM ZE ŚWIEŻYMI KIEŁKAMI FASOLI MUNG

    Mięciutkie mięso wołowe i kruche, jędrne warzywa przesmażone krótko na woku z sosem ostrygowym, świeżymi kiełkami i przyprawami, sprawiają, że to danie staje się w perfekcyjne w swojej słodko-słonawej odsłonie, podawane z ryżem jaśminowym.
  • WOŁOWINA W IMBIRZE I SOSIE SOJOWYM I GRZYBAMI MU ERR

    Dużo świeżego imbiru, jasny sos sojowy, grzyby mu err podsmażane z mięciutkim mięsem wołowym doprawione trawą cytrynową, nadają temu daniu niepowtarzalną imbirowo sojową nutę. Podawane z ryżem jaśminowym.
  • Brak zdjęcia

    WOŁOWINA NA MAŚLE W CZOSNKU Z GRZYBAMI SHITAKE I BIAŁYM SEZAMEM

    Soczyste mięso z bawety, marynowane w odrobinie wina ryżowego, podsmażone na maśle z czosnkiem z grzybami shitake, groszkiem cukrowym posypane złocistym sezamem. Podawane z ryżem jaśminowym
  • Brak zdjęcia
    Nowość

    WOŁOWINA KARMELIZOWANA Z CHILLI, PAK CHOI I GRANATEM

    Soczyste mięso z bawety wołowej, karmelizowane w cukrze kokosowym z dodatkiem kapusty pak choi i kulek świeżego granata, który przełamuje słodko ostry smak. Podawane z ryżem jaśminowym.

DANIA Z OWOCAMI MORZA

  • KREWETKI HOI SIN

    Krewetki w w sosie "hoi sin" - w dosłownym tłumaczeniu "owoce morza", ten sojowo, słodkawo-słonawy sos z dodatkiem chilli, delikatną nutą podwędzanej śliwki, czosnku i sezamu, doprawiony świeżą kolendrą wprowadzi państwa kubki smakowe w prawdziwą orientalna podróż, podawane z ryżem jaśminowym.
  • KREWETKI W CZOSNKU

    Ten wydawałoby się klasyk kulinarny, w naszej odsłonie to krótko przesmażone na oleju kokosowym połączonym ze świeżym czosnkiem krewety wraz ze świeżymi warzywami doprawione sosem sojowym i trawą cytrynową dla tych, którzy kochają kolendrę, udekorowane tym ziołem. Podawane z ryżem jaśminowym.
  • Nowość

    ŻÓŁTE CURRY Z KREWETKAMI, OWOCAMI MORZA I ANANASEM

    Krewetki i owoce morze zyskują zupełnie inny smak przyrządzone w połączeniu najbardziej delikatnej z past - żółtej curry i mleka kokosowego. Delikatnie ostre od chilli, słodkie i soczyste od ananasa, słone od suszonych krewetek, kwaśne od soku z tamaryndowca - wszystkie smaki Tajlandii w jednym daniu. Podawane z ryżem jaśminowym.
  • KALMARY W IMBIRZE, MARYNOWANE W LIŚCIACH LIMETKI I TRAWIE CYTRYNOWEJ

    Wrzucone krótko na woka ponacinane kawałki kalmara wyginają się w gorącym tańcu wraz ze świeżymi warzywami we wspomnianej marynacie, doprawione czerwoną pasta curry i sokiem z limonki prezentują to danie w niepowtarzalnej kwaśno-pikantnej odsłonie. Podawane z ryżem jaśminowym.
  • Nowość

    RYBA W BANANOWYM CURRY

    Jak ważny jest cynamon w tajskiej kuchni okazało się gdy sięgnęliśmy do najstarszych zapisków o początkach tej kuchni.Tak powstała ta wyjątkowa kompozycja, o wydawałoby się wykluczających się smakach, różnych teksturach i aromatach. Chrupiący filet z ryby przesmażony krótko na woku, zanurzony w naszym autorskim curry z mleka kokosowego, żółtej pasty przyprawiony mielonym kuminem, kurkumą, czosnkiem, chilli i cynamonem, w którym duszą się pióra czerwonej cebuli wraz z cząstkami pomidora i banana.

DANIA Z WIEPRZOWINĄ

  • Nowość

    ZŁOCISTY JAJECZNY MAKARON Z MIELONĄ SZYNKĄ WIEPRZOWĄ

    Delikatne, mielone mięso z szynki wieprzowej, doprawione czerwona pastą curry, czosnkiem, kolendrą, chilli i liśćmi limetki, podawane na makronie jajecznym z kurkumą i świeżymi pomidorkami koktajlowymi.
  • KARMELIZOWANE ŻEBERKA W SŁODKIM SOSIE SOJOWYM I ANYŻEM GWIAŹDZISTYM

    Ciemny i jasny sos sojowy połączony ze zmielonym anyżem gwiaździstym tworzy jedwabisty ekstrakt, który wraz z cukrem trzcinowym wolno karmelizuje te chude, mięsiste żeberka posypane świeżą dymką. Podawane z ryżem jaśminowym.
  • Brak zdjęcia

    WIEPRZOWINA W SŁODKIM - LEKKO PIKANTNYM SOSIE ŚLIWKOWYM ZE ŚWIEŻĄ KOLENDRĄ

    Kawałki wieprzowiny i chrupiące warzywa podduszone w sosie o nucie słodkiej śliwki z dodatkiem odrobiny chilli, połączone przez niepowtarzalny smak i aromat kolendry, pokazuje jak słodkawe danie wspaniale komponuje się z tym świeżym ziołem. Podawane z ryżem jaśminowym.

DANIA Z KURCZAKIEM

  • KURCZAK W CHILLI

    W naszym menu jako numer 1! Jeśli chodzi o prawdziwość ostrość tajskich smaków! Połączenie świeżych, ostrych papryczek chilli, czerwonej pasty curry i imbiru, podkreślającym tą ostrość tamaryndowcem zabiera to danie na najwyższe poziomy ostrości. Dopiero dodany jasny sos sojowy, sok z limonki, cukier trzcinowy, kafir oraz trawa cytrynowa pozwalają na moment wyswobodzić kubki smakowe z tych ostrości i odświeżają to danie słodko - słono - kwaśnymi nutami. Podawany z ryżem jaśminowym. UWAGA! BARDZO OSTRE!
  • KURCZAK W SŁODKIM CHILLI

    Kurczak przesmażony krótko na woku wraz z mieszanką świeżych warzyw podostrzony papryką chilli, a następnie duszony w musie pomidorowym doprawionym syropem z cukru trzcinowego, który tworzy idealny balans pomiędzy pikantnością i słodkością tego dania. Podawany z ryżem jaśminowym.
  • Brak zdjęcia
    Nowość

    KURCZAK W SOSIE ORZECHOWYM

    Kawałki piersi kurczaka wraz z mieszanką świeżych warzyw przesmażone krótko na woku następnie podlane mlekiem kokosowym z orzechami włoskimi, doprawione dla pikantności sambalem oraz sosem rybnym, sokiem z cytryny, cukrem trzcinowym i liśćmi kafiru. Podawane z ryżem jaśminowym.
  • KURCZAK Z ORZECHAMI NERKOWCA

    Doskonała kombinacja, prażonych dla wydobycia maksimum smaku orzechów nerkowca, z delikatnym mięsem z piersi kurczaka wzbogacona chrupiącymi warzywami i świeżą czerwoną papryką, przyprawiona sosem rybnym, jasnym sosem sojowym i sezamowym z dodatkiem soku z limonki. Podawany z ryżem jaśminowym.
  • KURCZAK SŁODKO-KWAŚNY

    Ktokolwiek spodziewa się dania typowego dla kuchni chińskiej będzie zaskoczony. Kurczak najpierw lekko podsmażony następnie jest duszony ze świeżymi kolorowymi warzywami, słodkim ananasem i musem z pomidorów, doprawiony ciemnym octem ryżowym i cukrem trzcinowym podkreśla jego oryginalny i wyrazisty smak. Podawany z ryżem jaśminowym.

DANIA SPECJALNE

  • ZIELONE CURRY

    To curry można uznać za wizytówkę tajskiej kuchni, wybrane dodatki wraz z warzywami duszą się w zielonej bardzo ostrej paście curry połączonej z mlekiem kokosowym, z dodatkiem liści limetki, chilli i nieodzownego sosu rybnego doprawione sokiem z limonki, cukrem trzcinowym. Podawane z ryżem jaśminowym.
  • CZERWONE CURRY

    Wraz z mieszanką świeżych warzyw duszą się w czerwonej ostrej paście curry, połączonej z mlekiem kokosowym, z dodatkiem liści limetki i nieodzownego sosu rybnego doprawione sokiem z limonki, cukrem trzcinowym. Podawane z ryżem jaśminowym.
  • Brak zdjęcia

    ŻÓŁTE CURRY

    Najdelikatniejsza z past curry, połączona z mlekiem kokosowym z dodatkiem liści limetki, nieodzownego sosu rybnego, sokiem z limonki i cukrem trzcinowym. Podawane z ryżem jaśminowym.
  • PAD-THAI TAJSKI MAKARON RYŻOWY

    Najbardziej znane danie kuchni tajskiej. W odróżnieniu od większości tamtejszych potraw ma lekko słodki smak. Szeroki makaron ryżowy wymieszany z wybranym dodatkiem, warzywami, orzeszkami ziemnymi w sosie z połączenia soi, tamaryndowca, cukru palmowego i ekstraktu z ostryg zakwaszony limonką. Podawany z paskami omletu jajecznego i świeżymi kiełkami fasoli mung. Możliwe stopniowanie skali ostrości.
  • MAKARON U-DONG W OSTRYGOWYM SAMBALU

    Nasze autorskie połączenie sosu ostrygowego i własnego sambala dodanego do przesmażonego krótko na woku ichniejszego pszennego makaronu wraz z wybranym dodatkiem, pieczarkami i kolorowymi warzywami daje prawdziwy pokaz spotkania słoności z ostrością.
  • Nowość

    SAŁATKA Z MANGO I KURCZAKIEM W TANDOORI

    Kawałki piersi kurczaka zamarynowane w tandoori, podane na ciepło wraz z łagodzącym ich pikantność słodkim mango i owocami lychee ułożone na sałacie lodowej wraz ze świeżym ogórkiem i pomidorkami koktajlowymi połączone kremową emulsją na bazie mielonego curry, czaruje radością tych niepowtarzalnych smaków.
  • KACZKA W CURRY Z OWOCAMI LYCHEE DUSZONA W WINIE Z MORELI JAPOŃSKIEJ

    Mleko kokosowe połączone z czerwoną pastą curry podlane winem choya, tworzy aksamitny sos, który dusi na wolnym ogniu warzywa i zamarynowane wcześniej mięso z kaczych piersi, a dodane w całości słodkie owoce lychee łagodzą ostrość i podkreślają smak tego wyjątkowego curry. Podawane z ryżem jaśminowym.
  • SMAŻONY TAJSKI RYŻ

    Tajski aromatyczny ryż z wybranym dodatkiem i warzywami doprawiony czosnkiem, pasta krewetkową i sosem sojowym, udekorowany paskami omletu i ćwiartką limonki. To danie zaspokajające najwybredniejsze podniebienia, może być podawany także na ostro! Za pomocą świeżego chilli.
  • BANAN W MLEKU KOKOSOWYM

    Flambirowane i jednocześnie podsmażone na maśle połówki banana podlane mlekiem kokosowym z dodatkiem prażonych orzechów nerkowca, udekorowane świeżą miętą.

Napoje

  • Brak zdjęcia

    Woda kokosowa Granat

  • Brak zdjęcia

    Woda kokosowa Guava

  • Brak zdjęcia

    Woda kokosowa Mango

  • Brak zdjęcia

    Nektar FOCO Mango

  • Brak zdjęcia

    Nektar FOCO Guava

  • Brak zdjęcia

    Nektar FOCO Mangostan

  • Brak zdjęcia

    Nektar FOCO Aloes z miodem

  • Brak zdjęcia

    Nektar FOCO Lychee

  • Brak zdjęcia

    Nektar FOCO Mango&Marakuja

  • Brak zdjęcia

    Nektar FOCO z orzecha kokosowego

  • Brak zdjęcia

    Nektar FOCO Prażony kokos

  • Brak zdjęcia

    Woda kokosowa Ananas

  • Brak zdjęcia

    Coca-Cola

  • Brak zdjęcia

    Coca-Cola Zero

  • Brak zdjęcia

    Coca-Cola Cherry

  • Brak zdjęcia

    Sprite

  • Brak zdjęcia

    Fanta

  • Brak zdjęcia

    Energetyk Burn

  • Brak zdjęcia

    Ice Tea

  • Brak zdjęcia

    Piwo bezalkoholowe

  • Brak zdjęcia

    Woda kokosowa naturalna

  • Brak zdjęcia

    Woda kokosowa Lychee

81-348 Gdynia
Jana z Kolna 2
mapa

Godziny otwarcia:
Dzisiaj: 
poniedziałek 11:30 - 21:00
wtorek 11:30 - 21:00
środa 11:30 - 21:00
czwartek 11:30 - 21:00
piątek 11:30 - 21:00
sobota 11:30 - 21:00
niedziela 11:30 - 19:00

Zamówienia online:
Dzisiaj: 
poniedziałek 11:30 - 20:30
wtorek 11:30 - 20:30
środa 11:30 - 20:30
czwartek 11:30 - 20:30
piątek 11:30 - 20:30
sobota 11:30 - 20:30
niedziela 12:00 - 18:30

Oferowana kuchnia:
Kuchnia orientalna


Dodatkowe informacje:


PŁATNOŚCI:

PŁATNOŚCI

zamów i zapłać online